Psycho-Kinesiologie

Heelwording op emotioneel, psychisch en lichamelijk vlak
Deutsche site besuchen  Nederlandse site bezoeken 

Oogbeweging Methode


De oorsprong van de oogbeweging methode ligt in de EMDR-Methode (Eye Movement Desensitization en Reprocessing). Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van de ingrijpende gebeurtenis(sen), deze verwerken en ontlading van de emotionele reacties."

Met de oogbeweging methode worden traumatische ervaringen in een veilige omgeving verwerkt. Traumatische informatie blijft als het ware “hangen” totdat verwerking plaats vindt. De ervaringen vanuit het verleden roepen in het hier en nu psychische of lichamelijke klachten op.
De verwerking begint met de herinnering van het trauma in combinatie met een afleidende stimulus (de cliënt volgt met zijn ogen de hand van de therapeut). De afleidende stimulus zorgt ervoor dat beide hersenhelften met elkaar communiceren waardoor informatieverwerking wordt gestimuleerd. De combinatie van het intensief bezig zijn met het trauma en de verhoogde informatieverwerking zal het trauma aan kracht en emotionele lading doen verliezen.

In de Psycho-Kinesiologie wordt de benodigde richting van de oogbeweging middels de spiertest gevonden. Vaak worden de oogbewegingen in combinatie met kleurbrillen (chakra kleuren) uitgevoerd.


Een afspraak maken? klik hier

kind zijn

jezelf zijn

compleet zijn

© www.mijn-eigen-website.nl (design)